Situatie

Mercedes-Benz was reeds aanwezig op de Braziliaanse markt, maar had nog geen fabriek voor personenwagens in Brazilië zelf. In Iracemápolis, nabij Sao Paulo, werd een volledig nieuwe fabriek opgetrokken.

Taak

Gezien de hele fabriek van de grond af werd opgebouwd, had Mercedes-Benz nood aan een hoop (lokale) partners voor de hard- en software van de productielijn. Elk onderdeel hiervan diende ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd te worden. Reditech werkte als onderaannemer mee aan 2 fases van de productie: de lekdetectie & de 'bakoven', waarin de laatste verflaag op de wagen wordt gebakken. 

Actie

Om de waterdichtheid van de auto's te controleren, worden ze ondergedompeld in een reservoir, gevuld met lucht onder hoge druk. Reditech verzorgde de programmatie van onder meer de transportbanden, deuren, het waterpeil en de drogers. 

In de 'bakoven' worden zowel een brander als een waterspray gecombineerd om een perfecte temperatuur en luchtvochtigheid te creëren, zodat de verf gelijkmatig kan drogen. De hele cyclus kan aangepast worden naargelang de specificaties van het model dat geproduceerd wordt. 

Reditech ontworp beide systemen, deed de inbedrijfstelling en voorzag de visualisatie van het proces op meerdere HMI's. 

Resultaat

In 19 maanden tijd was de hele fabriek klaar voor productie. Deze state of the art productiefaciliteit is voor Mercedes-Benz een belangrijke stap ter ondersteuning van een globlaal efficiënter en flexibeler productienetwerk.