Waste-to-energy verbrandingsinstallatie, Meath, Ierland

Studie, realisatie en onderhoud van de automatisatie van een nieuwe waste-to-energy-installatie in opdracht van Indaver.

Aanpak

Nauwelijks drie maanden na het eerste contact ging het project van start. 

  • Fase1, oktober 2009. Op basis van de P&ID diagrammen van de verschillende leveranciers van de deelsystemen, zorgde Reditech voor functionele beschrijvingen volgens de standaarden van Indaver. Reditech werd op die manier de concrete link tussen alle contractors. 
  • Fase 2, maart 2010. De ingenieurs van Reditech zetten de functionele beschrijvingen om in programmacode voor AutomationX, zowel de binaire code van de PLC als de grafische interface bestemd voor de operators. 
  • Fase 3, juli 2010. Testen van de hardware en offlinesimulatie van de software. De uiteindelijke FAT testen resulteren in een punch list met aanpassingen. Die verbeteringen ondergaan vervolgens re-FAT’s tot alles perfect gestroomlijnd is.  
  • Fase 4, maart 2011. In deze fase wordt de programmatuur losgelaten op het echte systeem. Reditech verzorgt de volledige assistentie bij de cold commissioning van de oven (zonder verbranding) en de hot commisioning (met verbranding). Tegelijkertijd verzorgden ze ook de opleiding voor de operators van de installatie. 
  • Fase 5, vanaf oktober 2011. Reditech verzorgt via een remote verbinding het kleine onderhoud aan de automatisatie. Grotere werken worden ter plaatse uitgevoerd door mensen van Reditech. 

Resultaat

Na een bouwperiode van minder dan 3 jaar werd de verbrandingsoven in Meath eind 2011 in dienst genomen.

Context

De Europese Unie wil afval liever verbranden, om energie te kunnen opwekken. De Ieren hebben echter geen traditie op het gebied en deden daarom een beroep op Indaver om een nieuwe installatie te bouwen. Deze specialist ging op zijn beurt te rade bij Reditech. 

De waste-to-energy installatie in Meath is een echt succesverhaal. Reditech stond in voor de gehele automatisatie van het project en het bracht de verschillende technologieën van wereldspelers zoals Babcock & Wilcox Vølund, LAB, MAN naadloos samen. Alle fases van het project werden doorlopen zoals voorgeschreven door de eigen Quality Standards, en dat verliep zonder vertragingen en perfect binnen het vooropgestelde budget. 

Toon Verschroeven, Project Manager Indaver Meath

“Bij een project van deze omvang is de integratie van de onderdelen en standaarden van de verschillende leveranciers de grootste uitdaging. Reditech heeft zowel in de voorbereiding als bij de uitvoering heel professioneel en kwaliteitsvol werk afgeleverd. Zij hebben zich ook heel flexibel opgesteld bij vertragingen veroorzaakt door andere partijen en we hebben altijd in wederzijds vertrouwen naar oplossingen kunnen zoeken.”