Reditech in Motion

Na een jaar vol sport, zweet en blaren kunnen we met trots terugblikken op de prestaties van onze Engineers in Motion. Zij wandelden, fietsten en zwommen niet alleen meer dan 350km in 2018, maar organiseerden tevens ook een afterwork/barbecue, en verkochten tal van handdoeken en drinkbussen voor het goede doel. 

De laatste wandeling van 2018 was een korte, maar belangrijke. Op zaterdag 22 december zakten enkele Engineers in Motion namelijk af naar het provinciaal domein Puyenbroeck, de thuisbasis voor de Warmste Week van Studio Brussel en eindhalte voor Reditech in Motion 2018.

Met veel trots konden we naast de reeds verzamelde 900 euro voor Think Pink ook het Berrefonds, a Touch of Rose en To Walk Again verblijden met een cheque. Daardoor bracht Reditech in Motion 2800 euro op voor het goede doel! We willen vanuit Reditech dan ook alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet het voorbije jaar, en hopen het bedrag en de sportieve prestaties volgend jaar te overtreffen!


                                                            Reditech in Motion: de cijfers

Aantal afgelegde kilometers

366,295 km

Euros ingezameld

2800

Aantal deelnemers

19


                                                              Engineers in motion

17/03 - Ekiden Gent t.v.v. To Walk Again

Laurens, Martijn, Romy, Jayson en Jochen namen deel aan onze eerste activiteit van 2018.

Jayson aan het woord: "Op 17 maart stonden we in een tent te Gent ons op te warmen. Desondanks de lage temperatuur, klaar om er in te vliegen. Iedereen was enorm positief en aanmoedigend en ik ben daar zeer dankbaar om. Ik had spijtig genoeg niet bijzonder veel tijd om te trainen maar dankzij een zeer positieve sfeer hebben we allemaal een geweldige tijd neergezet. Met een extra applausje voor Romy die 2 rondes gelopen heeft! Dit was een leuke ervaring en het heeft mij aangezet om zelf meer te gaan lopen zodat ik 10 km kan lopen in september. Wie doet mee?"

 

09/06 - The Longest Day (Spa) t.v.v. Think Pink

Maarten, (Gert), Petra, Werner, Jayson, Walter en Jochen (fotograaf van dienst) wandelden 20km door de omgeving van het heuvelachtige Spa t.v.v Think Pink.

Maarten vertelt: " Zaterdag 9 juni 14u en klaar voor een wandeltocht van 20km. Het is schitterend weer, gelukkig geen 30° zoals de vorige dagen. Samen met 500 andere hoofdzakelijk vrouwelijke deelnemers staan we klaar om eraan te beginnen. We starten in een prachtig park in Spa dus vlak zal het parcours vermoedelijk niet zijn. Samen met 5 andere collega's en Gert (de echtgenoot van Petra) gaan we ervoor, letterlijk en figuurlijk. Na 2 bochten waren we nog met 6, er moest iemand een foto nemen als we over de meet kwamen dus Jochen heeft anderhalf uur voorsprong genomen om de beste pose uit te kiezen.

Het parcours was verre van vlak maar schitterend, bijna 95% in de mooie bossen rond Spa. Na 10km was er een stop voorzien om de drinkbussen aan te vullen en een rijsstaartje mee te pikken. De laatste kilometers begonnen er links en rechts al wat zaken pijn te doen, wandelen en fietsen, 't is niet hetzelfde.

Met een voldaan gevoel wandelden we samen onder de aankomstboog, het was gelukt. De organisatie had nog een lekkere pasta voorzien om de verbrande calorieën weer aan te vullen. Ah ja en the longest day? Om 22u was ik terug thuis, de dag was meer dan lang genoeg. Ons traject kan je hier nog een herbekijken https://WWW.relive.cc/view/1627600523"

 

29/6 - Redi @ the beach Afterwork t.v.v. alle goede doelen van Reditech In Motion

De Reditech @ the beach afterwork én BBQ had hetzelfde doel voor ogen als onze sportieve activiteiten, zij het dan met een iets andere invulling. Op vrijdag 29 juni mocht onze crew niet minder dan 123 mensen ontvangen die kwamen genieten van lekker eten, geestrijke dranken en een vette streep muziek door onze huis-DJ Mass Vibes

Net als onze sportieve activiteiten valt dit event samen te vatten in enkele (aparte) kerncijfers:

- 17 vrijwilligers
- 2 maanden voorbereiding
- 123 eters op de BBQ
- 541 pintjes
- 40 flessen wijn en bubbels
- 250 Gin-Tonics
- 280 bolletjes roomijs
- 90db aan stomende beats tot diep in de nacht
- 1 gesneuvelde knie na een duik in onze vijver

Alle (voor publicatie vatbare) foto's van dit event zijn terug te vinden op de facebookpagina van Reditech.

We willen ook graag onze sponsors E-demonstrations en Jovi Screen bedanken voor hun steun, en kijken alvast uit naar de volgende editie!

 

14/07 - La Chouffe Walk t.v.v. Think Pink

Door enkele blessures vertrokken stonden we voor deze editie slechts met 3 ipv 6 engineers in motion aan de start. Maar ieders inzet en tempo telde voor 2!

Petra's verslag: "Op 14 juli stond het event ‘La Chouffe Walk’ in Houffalize op de agenda, het parcours bedroeg hier 23km. Het traject liep dwars door de velden en bossen met een aantal prachtige landschappen op het menu. De mooie natuur; weliswaar sterk heuvelend en de voor 85% off-road route zorgde alvast voor extra uitdaging.

Gelukkig was er onderweg voldoende mogelijkheid tot bijtanken aan de bevoorradingsposten ... met een verfrissende ‘La Chouffe’ als beloning aan de finish.
Het warme weer - de zon was overvloedig van de partij – de sfeer, de sportieve prestaties, de fondsenwerving maakte van het event een geslaagde editie.
"

 

25/08 - 12u van Zolder

Engineers in Motion hebben niet enkel een goed hart, maar ook goede benen. Op zaterdag 25 augustus fietste een team van Reditech & QbD de verzamelde concurrentie aan flarden, waarbij we een 2de plaats in onze klasse veroverden!

Maarten vertelt: "Eerste keer deelnemen aan de 12u van zolder en direct op het podium, hier hadden we vooraf nooit op gerekend.

Ik wil in de eerste plaats de mensen van QbD bedanken die in naam van Reditech in Motion hebben meegestreden. En hoe, het moet gezegd dat het ze de basis hebben gelegd van het succes, met een fenomenale eerste en tweede stint van de gebroeders Steenackers. Ook Gil heeft geweldig gereden ondanks dat ik hem in een slechte situatie het circuit heb opgestuurd omdat ik de groep op het einde moest lossen.

Ik heb de anderen niet zien fietsen maar je wordt niet zomaar tweede, dus ook een dikke merci aan Frederick, Stijn, Joeri en Wim. Ik denk dat iedereen meer dan het beste van zichzelf heeft gegeven om deze prestatie mogelijk te maken. Overall zijn we op de 40ste plaats geëindigd, van 190 teams niet slecht. Met 119 ronden gaat er ook nog eens 476€ naar een goed doel.

Nogmaals bedankt aan iedereen en hopelijk doen we het volgende keer nog beter!"

 

15/09 - Triatlon Mechelen t.v.v. A Touch of Rose

Ter land, ter zee en ter fiets (akkoord, klinkt niet helemaal hetzelfde) veroverden onze Engineers in Motion de triatlon van Mechelen. Proficiat jongens!

22/12 - De Warmste week 

Op zaterdag 22 december zakten onze engineers in motion af naar het provinciaal domein van Puyenbroeck. Geen sportieve activiteit, tenzij we het stappen van de parking tot de registratietent mee mogen tellen. Studio Brussel luisteraars weten ondertussen al dat hier eind december de warmste week neer strijkt. Na een jaar vol sport, zweet en bijhorende blaren, een barbecue en massa's verkochte drinkbussen en handdoeken, de eindhalte voor Reditech in Motion 2018. Met veel trots konden we naast de reeds verzamelde 900 euro voor Think Pink ook het Berrefonds, a Touch of Rose en To Walk Again verblijden met een cheque. Daardoor bracht Reditech in Motion 2800 euro op voor het goede doel! We willen vanuit Reditech dan ook alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet het voorbije jaar, en hopen het bedrag en de sportieve prestaties volgend jaar te overtreffen!