In 2003 deed LAN Handling Systems voor het eerst een beroep op Reditech. Het Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in handlingsystemen voor voedingsmiddelen en farmaceutische producten en had op korte termijn extra ervaren programmeurs nodig. Die konden ze onmogelijk vinden op de eigen arbeidsmarkt of bij Nederlandse spelers. 

Aanpak 

“Wat mij dadelijk opviel aan de mensen van Reditech is dat ze een hoog kennisniveau hebben en een klus grondig aanpakken”, aldus Engineering Manager Peter Mermans van LAN. “Ze doen veel meer dan ‘code kloppen’. Ze denken mee en reiken oplossingen aan. Bovendien slagen ze er in om snel voldoende mensen te detacheren. Die flexibiliteit en service is geen evidentie in engineering omdat er simpelweg te weinig goed opgeleide ingenieurs zijn.”

“De bereidwilligheid van de ingenieurs om bij te leren is heel belangrijk, en dat werkt in twee richtingen. Wij kunnen de mensen van Reditech snel opleiden voor onze toepassingen en zij reiken ons heel wat kennis en ervaring aan. Het is een opbouwende dialoog waar we allebei beter van worden.”

Context

Vandaag zijn permanent twee tot zes medewerkers van Reditech bij LAN aan het werk. “Onze ingenieurs werken graag op projectbasis en dat kan daar perfect”, zegt Wim Van Soom, medezaakvoerder bij Reditech. “Zo zien ze heel snel het resultaat van hun werk. LAN maakt ook machines voor het vervaardigen van producten die je in elke supermarkt vindt. Dat geeft een gevoel van trots. Daarbij komt nog de internationale omgeving waarin het bedrijf actief is. Onze jonge ingenieurs reizen graag en vinden het boeiend om hun horizon te verleggen.”

Beide partijen zijn ervan overtuigd dat hun samenwerking in de toekomst nog verder kan groeien. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzocht om meer op projectbasis samen te werken. Dat kan heel wat kosten besparen en de flexibiliteit naar de eindklanten nog verbeteren. 

Reditech Engineering heeft zijn aanwezigheid in Nederland alvast verstevigd door de opening van een filiaal in Breda in 2011. Het langdurige partnerschap met LAN lag aan de basis van de oprichting van Reditech Nederland, maar er wordt ondertussen ook al samengewerkt met andere Nederlandse partners. 

Peter Mermans, Manager Engineering, LAN Handling Systems

De mensen van Reditech doen veel meer dan ‘code kloppen’, ze denken mee over een project en reiken oplossingen aan. Bovendien slaagt Reditech er in om snel voldoende mensen te detacheren. Die Flexibiliteit en service is in onze branche geen evidentie.