Groeien door te leren

Groeien door te leren

Doorgroeien van Engineer naar Project Manager in een innoverend en groeiend bedrijf. Hoe krijg je dat voor elkaar? In een terugblik op zijn carrière deelt Sander Verbruggen (30) zijn ervaringen en geheimen om z'n doel te bereiken.

Weetjes over Sander

  • 9 jaar in dienst
  • Project Manager
  • Uitvalsbasis: Bornem
  • Schneider-specialist
  • Papa van twee jonge dochters
  • Actief sociaal leven met focus op sport en vrienden
  • Omschrijft zichzelf als: gepassioneerd, energetisch en sociaal

 

De start van een carrière

In 2011 studeerde Sander af als Industrieel Ingenieur aan Hogeschool De Nayer. Na een deugddoende zomer besloot hij zich op de arbeidsmarkt te begeven en op zoek te gaan naar een job als Automation Engineer. Reditech kwam bij hem in beeld na een interessante ontmoeting op de jobbeurs. "Werner (Fransen, zaakvoerder, nvdr.) legde me in geuren en kleuren uit welke projecten ze uitvoerden en dat is me altijd bijgebleven." Sander solliciteerde bij verschillende bedrijven maar Reditech was het enige waar hij spontaan aanklopte. "De toekomstvisie, het plan van aanpak, het persoonlijke en de sfeer spraken me heel hard aan. Elke dag met een smile komen werken is belangrijk."

 

Kansen
En zo geschiedde, Sander ging aan de slag als Automation Engineer. Na een week van voorbereidingen werd hij een jaar ingezet op een staffingproject bij Aquafin. Tussen verschillende opdrachten door werkte hij mee aan projecten bij klanten in andere sectoren. Zijn carrière kwam na vier jaar in een stroomversnelling toen hij de leiding kreeg over een werf. "Een collega was afwezig en ik verving hem. Zo kreeg ik de kans om b.v. aannemers aan te sturen. Dat was het moment dat ik geleidelijk aan in de functie van Lead Engineer ben gerold." Sander heeft in z’n Leadfunctie onder meer bij Aquafin verschillende taken vervuld. Gaande van collega's opleiden, planningen opmaken,...

 

De stap naar Project Manager

Het kantelmoment naar Project Manager kwam er toen hij meewerkte als Lead Engineer aan een groot uitdagend project. Naast het aantsturen van vijf mensen moest hij er voor zorgen dat het financiële en- planningsgedeelte klopte. “Het was nog geen project management maar je kan het de super light versie noemen." Na geproefd te hebben van de light versie was het duidelijk voor Sander dat de job van Project Manager bij zijn toekomstplannen en persoonlijkheid paste. “Dankzij de openheid binnen Reditech, was het makkelijk om in dialoog te gaan en aan te geven dat ik de volgende stap wou zetten.” Als Project Manager is Sander het aanspreekpunt voor de klant en begeleidt hij zijn team van kick-off tot oplevering. Hij zorgt er onder andere voor dat de planning correct is, bewaakt hij de kwaliteit, brengt hij de risico’s in kaart en bepaalt hij samen met het salesteam en technische experten het totale projectbudget.

 

Teamweekend

Als iemand doorgroeit in een organisatie kan dit vaak de band tussen collega's veranderen maar niet bij Sander. Zij gunden het hem van harte en beaamden dat hij het goed ging doen. "Een goede band hebben met collega’s is belangrijk. Als leidinggevende ben ik iemand van de persoonlijke aanpak en dat is ook waar Reditech voor staat. Medewerkers zijn de waarden van Reditech." Dat blijkt ook uit de vrijblijvende activiteiten die het bedrijf organiseert: Reditech Academy's, familiedag,... Sander heeft zijn eigen favoriet: "Voor mij is het teamweekend het hoogtepunt. Iedereen die bij Reditech komt werken: plan het in je agenda! Je leert je collega's op een andere manier kennen. Je ziet zelfs vriendschappen ontstaan na het weekend." Deze activiteiten zorgen ook voor dat medewerkers die vaak on site zijn bij klanten verbonden blijven met Reditech. "Een belangrijke boodschap voor toekomstige Reditech engineers: blijf jezelf. Technische kennis kunnen we trainen maar persoonlijkheid niet."